Openheid is de basis van een goede samenwerking binnen teams

Openheid is de basis van een goede samenwerking binnen teams, om zowel individuele teamleden als het team te laten floreren. Vaak zie je in organisaties dat gesprekken vooral 1-op-1 gevoerd worden, maar nagenoeg nooit plenair. Ook blijft er vaak veel onbesproken. “Laat maar” denken ze dan, maar ondertussen heeft het wél effect op de samenwerking.

Er ontstaan in het werk allerlei problemen als er openheid ontbreekt: geroddel, elkaar moeilijk/niet aanspreken, ‘rotte appels’, demotivatie, werk over de schutting gooien, het gevoel als eilandjes te werken. Kortom: een slechte samenwerking, om over verzuim en verloop maar niet te spreken. 

Zaken met het hele team bespreekbaar maken zorgt ervoor dat je elkaar beter leert kennen en dat er hulpvaardigheid, energie & talent omhoog komt. Kortom: er ontstaat meer verbinding, veiligheid & vertrouwen.

In co-creatie met Judith Webber, coach-trainer en voormalig HR-adviseur, hebben wij het ‘90 dagen openheid & verbinding traject‘ ontwikkeld. In de 12 jaar dat zij HR-adviseur was, maakte Judith vaak mee dat er weinig cohesie was in teams, het was veelal ieder voor zich. Omdat je samenwerkt ben je niet automatisch een team! 

Ook zag ze dat er vaak geploeterd werd én er veel waarde onzichtbaar bleef, als er te weinig openheid is. Als er te weinig écht met elkaar gepraat wordt. Dit is de basis van de door haar ontwikkelde methodiek ‘’Van hokjes naar puzzelstukjes’’.

“Hokjes beperken je zicht”


Judith heeft het tot haar missie gemaakt om mensen voorbij hokjes naar zichzelf én elkaar te laten kijken. Ze streeft naar een wereld waarin we liefdevol met onszelf én elkaar omgaan en ons potentieel maximaal benutten! Want ja, dat heeft alles met elkaar te maken.

Het kán… en het begint allemaal met openheid! Hierdoor leer je anders kijken en daar begint ander gedrag.

Judith maakt graag los wat vast zit, nodig UIT én steek AAN, waarmee het potentieel van mensen omhoog komt, wat ze inspireert om in ACTIE te komen. Ze beprikkelt een ieders intrinsieke motivatie, de motor van ieder mens!

“Ik breng dit met nodige lichtheid & zelfspot, zodat mensen in beweging komen. Natuurlijk breng ik mezelf in, mijn ervaringen als HR-adviseur, ondernemer en bovenal: mens!” aldus Judith. 

Haar gouden tip om te beginnen met openheid & verbinding is “Ga het gesprek aan!” 

In de onderstaande video vertelt ze je graag meer over wat deze 90 dagen challenge jouw organisatie oplevert.

GRATIS WEBINAR ‘OPENHEID & VERBINDING’

In dit gratis webinar delen Judith Webber van PureHuman en Fleur van den Horn, founder #SAM en well-being adviseur veel praktische tips met je over hoe je kunt bouwen aan meer openheid & verbinding in jouw organisatie. 

WAT LEVERT HET JE OP?

 • Inzicht in welke eerste stappen je kunt zetten om meer openheid & verbinding te creëren.
 • Inzicht in deze paradox: “er is veiligheid nodig om open te zijn” -> “nee, er is openheid nodig om je veilig te voelen”
 • Inzicht in wat dat oplevert voor het team, hoe een solide samenwerking eruitziet.
 • En nog veel meer.

PRAKTISCHE DETAILS

 • Datum: donderdag 28 oktober a.s.
 • Tijd: 09:30 – 10:30
 • Live interactief online en ja dat werkt.
 • Investering: slechts 1 uur van jouw tijd.

Aanmelden kan via deze link: 

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.