Without data, you are just another person with an opinion

Een prachtige quote van W. Edwards Deming, die wij regelmatig ook gebruiken in ons werk. Want zonder écht te weten hoe het gaat met jouw medewerkers, hoe onderbouw jij dan wat er nodig is in jouw organisatie?

Eenmalige of periodieke metingen zijn momentopnames van data verzameling. Ieder mens is uniek, en geen dag is hetzelfde. Vandaag kan bijvoorbeeld iets gebeuren wat je als mens compleet uit balans brengt, zoals een conflict op het werk, je gezondheid of die van je naasten. Een sterfgeval of scheiding, of het wegvallen van de baan van je partner, om er maar een paar te noemen.

Daarnaast zullen de 1-op-1 gesprekken die je voert met je medewerkers, mogelijk niet altijd de taboe – en persoonlijke onderwerpen op tafel halen, zoals eenzaamheid, schulden of verslavingen. Want wist je dat 63% van het verzuim uit de privésfeer komt?

Door realtime te meten, weet je wat er NU speelt en haal je bovendien de persoonlijke verhalen naar boven, zowel op team als organisatie niveau.

Vanuit daar kan je heel gericht, vanuit een daadwerkelijke behoefte en vergaarde inzichten jouw leidinggevenden adviseren en medewerkers voorzien in wat zij op dat moment nodig hebben. 

Zo simpel kan het dus zijn!

Voorbeeld HR dashboard

Goed zicht hebben op hoe het met je medewerkers gaat, is dus van groot belang bij het voorkomen van burn-out of verloop. Beiden enorme kostenposten, maar laten we hierin het menselijke aspect niet vergeten. We gunnen niemand om (langdurig) ziek te zijn, of op zoek te moeten gaan naar een nieuwe baan vanwege redenen die voorkomen hadden kunnen worden, zoals ontevredenheid of onbevlogenheid.

Onze aankomende webinar op dinsdag 14 september, die we geven in samenwerking met onze partner 2DAYSMOOD, gaat precies hier over. 

Dus:

 • wil je betrokkenheid en werkplezier stimuleren binnen teams?
 • wil je jouw medewerkers laten zien dat je gericht iets doet?
 • wil je real-time kunnen monitoren en meten hoe het gaat?
 • wil je een preventief actieplan inzetten in jouw organisatie?
 • wil je dit actieplan continue kunnen bewaken, meten, bijstellen?

Dan zien we je graag bij onze gratis webinar op dinsdag 4 november.

Aanmelden kan hier

We helpen je graag – met ons team van deskundigen – om jouw preventiebeleid in te richten of naar een hoger plan te tillen. Voor nu, of in de voorbereiding naar 2022.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende eerste kennismaking.

Hartelijke groet,

Fleur van den Horn| 06-57559650 | fleur@hashtagsam.nl

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.

  X