Medewerkers die job craften zijn de helft vitaler dan medewerkers die dat niet doen

Bovendien leveren ze meer kwaliteit, wordt hun toegevoegde waarde duidelijker, en weten werkgevers beter dat ze de optimale m/v hebben gevonden. 

Ook leidinggevenden hebben een belangrijke rol. Leidinggevenden die medewerkers stimuleren in hun persoonlijke ontwikkeling en zelfregie hebben 36% vitalere medewerkers.

Wat is job crafting?

Job crafting betekent dat je zelf aanpassingen doet op het gebied van werk, zodat het werk beter aansluit op persoonlijke behoeftes en sterke kanten. Job crafting gaat uit van de medewerkers zelf. Het gaat er niet om iedereen alleen het werk te laten doen dat hij en zij “leuk” vindt.

Wél brengt Job crafting een nieuwe manier van kijken naar het werk, een perspectief waarmee medewerkers zelf regie kunnen nemen over gezond en gelukkig werken. Het aanbrengen van veranderingen hoeft zich niet te beperken tot taken/functies/inhoud, er is meer mogelijk. Job craften op contextueel, relationeel en zelfs mentaal niveau blijkt net zo waardevol, soms nog waardevoller te zijn. 

Kortom, er is veel mogelijk wanneer een medewerker of heel team aan de slag gaat met Job craften; het meest belangrijke in het geheel is misschien wel dat medewerkers anders leren kijken naar hun werk én naar de invloed die ze zélf hebben op de mate van o.a. hun werkgeluk en -plezier, gezondheid en inzetbaarheid, voldoening en zingeving, productiviteit en effectiviteit.

Wil jij ook bevlogen & betrokken teams?

Probeer ook één van onze 90 dagen challenges vanuit een pilot eens met je eigen HR team of een samengesteld team (max 30 personen) vanuit deze behoefte. 

Neem gerust een kijkje op ons onze website welke online team trajecten we hebben of vraag een vrijblijvend gesprek aan via de onderstaande button.

 

We helpen je graag – met ons team van deskundigen – om jouw preventiebeleid in te richten of naar een hoger plan te tillen. Voor nu, of in de voorbereiding naar 2022.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende eerste kennismaking.

Hartelijke groet,

Fleur van den Horn | fleur@hashtagsam.nl | 06-57559650

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    X