Goede slaap = gezonde medewerkers

Moet je als werkgever wakker liggen of je medewerkers voldoende en goed slapen? Dat antwoord is wat ons betreft simpel: goede slaap is het fundament van een energiek, gezond en gelukkig leven, dus bedenk wat een gezond slaappatroon voor een invloed dat heeft op o.a. de prestatie en het uithoudingsvermogen van jouw medewerkers. We vertellen je er graag meer over…


Bijna 20% van de Nederlanders heeft slaapproblemen en ongeveer 63% is ontevreden over de eigen slaapkwaliteit, dus ongetwijfeld betreft dit ook jouw medewerkers. En dat terwijl slapen zo belangrijk is voor je dagelijks functioneren en je gezondheid. Langdurig slaaptekort verhoogt bovendien de kans op obesitas, Alzheimer, depressiviteit en hart- en vaatziekten. 

Na een nacht met weinig slaap is het lastiger om je goed te concentreren, maak je meer fouten op het werk en ben je wat labieler dan normaal. Maar wat veel mensen niet weten, is dat slapen minstens zo belangrijk is als eten en voldoende bewegen, want tijdens je slaap herstelt je lichaam zich, mentaal en fysiek. Zo is voldoende slapen bevorderlijk voor je concentratie en reactiesnelheid. Ook ben je na een nacht goed slapen veel beter bestand tegen stresssituaties, sta je positiever in het leven, ben je besluitvaardiger, productiever en creatiever. 

What’s in it for you?
Wil je dat jouw werknemers hun productiviteit boosten en energiek op de werkvloer verschijnen? Dat ze minder verzuimen en duurzaam inzetbaar zijn? En dat ze beter tegen werkdruk kunnen waardoor ze ook meer werkplezier ervaren? 

Dan is ons interactieve slaap-management traject, dat wij samen met onze partner Beddery hebben ontwikkeld, de beste keuze voor jouw medewerkers! Want kwalitatief goede slaap is de belangrijkste factor voor een energieke levensstijl en het fundament van duurzame inzetbaarheid. Deelnemers leren hoe zijn hun slaap optimaliseren, met als gevolg meer energie en werkplezier en een betere gezondheid.


Nieuwsgierig over hoe het werkt?
Dit is een slaapchallenge die 90-dagen duurt, omdat het eenmalig aanbieden van een workshop niet het gewenste resultaat biedt en het geleerde niet geborgd wordt. Naast een online workshop ontvangen de deelnemers daarom gedurende 3 maanden iedere week een korte tip of oefening via de mail, waarmee ze in kleine, behapbare stappen hun doel gaan behalen. Herhaling is tenslotte de kracht van de boodschap! Bovendien plannen we 2 vraag & antwoordsessies in met een van onze coach-trainer, beide vanuit een groepssessie.

Na dit traject:

  • Heb je als deelnemer wetenschappelijk gebaseerde kennis over hoe en waarom je slaapt.
  • Weet je hoe diverse leefstijl- en omgevingsfactoren invloed hebben op jouw slaap.
  • Heb je handvatten om ontspannen in slaap te vallen en uitgerust wakker te worden.

Bekijk de video waarin slaapcoach Mirjam Reijnders je er meer over vertelt, of schrijf je in voor het gratis webinar.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    X