Zo krijg je meer budget voor vitaliteit

Met het einde jaar in zicht, worden de budgetten voor 2023 opgemaakt en wordt er weer kritisch gekeken naar het HR-budget. Altijd een lastig en kritiek moment, want dit bepaalt jouw vrijheid en impact voor het volgende jaar.

Met deze twee tips vertaal je gemakkelijk én concreet jouw gewenste HR-budget naar termen van organisatiedoelstellingen en financieel voordeel. Zo kom je beslagen ter ijs en krijg je een ruimer budget.

  • Creëer budget waarmee je werkgeluk en welzijn verbetert
  • Krijg ook geld voor opleiding en ontwikkeling
1. Toon het rendement aan van jouw investering

Verzuim kost geld. Dat gaat verder dan de loondoorbetalingsverplichting. Reken door naar omzetderving door productiviteitsverlies, kosten van werven en inwerken van vervanging en het opvolgend verzuim en verloop door verhoogde werkdruk.

En wat dacht je van het minder zichtbare verlies? Dat wat onder water woekert, als een medewerker bijvoorbeeld minder goed in zijn of haar vel zit door financiële zorgen of een verstoorde privé/werk-balans door mantelzorgtaken. Ook dit zorgt voor productiviteitsverlies.


2. Plan gerichte interventies, waardoor je makkelijker de vertaalslag maakt en je meer resultaat uit hetzelfde budget haalt

Bijna iedere werkgever ondersteunt de medewerkers al in fysieke en mentale fitheid. Helaas zien we dat niet alle interventies gebruikt worden door de medewerkers. Soms ligt dit aan het feit dat ze niet weten hoe, of dat zij zich onvoldoende bewust zijn van de noodzaak.

Vaker worden interventies niet benut, omdat het aanbod niet goed aansluit op de behoeften van medewerkers. Je kunt zinvol en gericht aanbieden en jouw medewerkers aangesproken laten voelen, door met resultaat-metingen en gerichte evaluaties de behoeften in kaart te brengen. Dit versterkt niet alleen de veerkrachtigheid van jouw organisatie, maar ook het commitment van jouw medewerker als blijk van waardering. Zij worden gezien.

Door bewuste keuzes in het aanbod te maken, behaal je meer resultaat met dezelfde investering.

Wil je aan de slag met deze tips?


Wij helpen je ruimte te creëren in jouw budget voor 2023

Wil jij investeren in de vitaliteit en ontwikkeling van de medewerkers? En kan je hulp gebruiken, bij het inzichtelijk maken van de te behalen rendementen? Of wil je ondersteuning bij het maken van een impactanalyse van de in te zetten interventies? Wij brengen je in contact met de specialisten op dit front. Zij ondersteunen jou om meer ruimte te creëren in jouw budget voor 2023.
Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op.

We helpen je heel graag verder met te zorgen voor vitale, veerkrachtige en gelukkige medewerkers!

Vitale groet,
Fleur van den Horn
Founder en co-owner Hashtagsam
fleur@hashtagsam.nl | www.hashtagsam.nl | 06 – 5755 9650

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.