De basisregels voor een effectief vitaliteitsbeleid anno 2023

Was je er bij tijdens onze gratis webinar over de do’s en dont’s van een vitaliteitsbeleid anno 2023 op 20 april j.l.?

De rode draad is dat werken aan het persoonlijk welzijn de grondlegger is van een gezondere organisatie en dat dit een continuerend en integraal proces is.

Hierbij ontvang je de basisregels voor een effectief vitaliteitsbeleid op een rij. En je kunt je nu ook inschrijven op de Nationale Vitaliteitspilot van Hashtagsam die start vanaf oktober, om het ook binnen jouw organisatie te proberen.

Met de Nationale Vitaliteitspilot:

  • laat je jouw medewerkers zelf kiezen uit het welzijnsaanbod op de belangrijkste persoonlijke thema’s,
  • bepaal jij zelf het aantal deelnemers, en dus wat het kost (300 per deelnemer),
  • ontvang je na afloop van deelname een effectrapportage waarin ook de ROI-cijfers duidelijk worden.
    Dit geeft jou een wetenschappelijk onderbouwd handvat gebaseerd op onderzoek van je eigen organisatie. Hiermee kan je het draagvlak voor investeringen versterken en jouw ambities voor de gezondheid van jouw mensen waar maken.

Meer informatie over de Nationale Vitaliteitspilot →


Op dinsdag 23 mei, 20 juni en 18 juli van 12:00 – 13:00 organiseren wij 3 gratis webinars, waarin wij je alles zullen vertellen over deze gave pilot die per oktober van start gaat. Uiteraard is er dan ook genoeg ruimte om de vragen die jij hebt te stellen.

Open nieuwe deuren met concrete businesscases en ROI-rapporten van effectieve vitaliteit interventies. Samen verbeteren we de NORM van persoonlijk welzijn op de werkvloer!

 

De basisregels voor een effectief vitaliteitsbeleid anno 2023

 

1. Het individueel persoonlijk welzijn bepaalt voor 67% het verzuim en daarmee ook de medewerkers (duurzame) inzetbaarheid.
Verzuimproblemen oplossen gaat daarom over investeren in het persoonlijk welzijn van medewerkers met doorlopende interventies op persoonlijke thema’s, die medewerkers trainen om hun eigen welzijn te verbeteren. Als werkgever beïnvloed je niet de privéomstandigheden, maar je kunt je medewerkers wel ondersteunen om veerkrachtiger in het leven te staan.

2. Een effectief vitaliteitsbeleid is er altijd: De nieuwe norm.
Vitaliteit gaat over persoonlijk welzijn; hoe ervaren mensen hun fysieke en mentale gezondheid en sociaal leven. Dat bepaalt hoe zij zich ertoe verhouden en in brede zin gedragen en dit is trainbaar. Alleen wanneer medewerkers hierover openheid bieden, kunnen werkgevers hier invloed op uitoefenen. Dat betekent dat het gesprek genormaliseerd moet worden, de hulpvraag wordt beantwoord en de kwetsbaarheid wordt gewaardeerd. Leidinggevenden en management hebben hierin een cruciale begeleidende rol met voorbeeldfunctie. Vitaal leiderschap is onderdeel van een effectief vitaliteitsbeleid.

3. Realtime meten geeft direct inzicht in het welzijn van medewerkers en geeft de leidinggevende en de organisatie een handvat voor actie.
De momentopname van een M(T)O draagt niet bij aan een actueel en continue aanbod, maar biedt slechts een vergankelijk inzicht. Realtime data laat direct zien hoe het er in de prakijk voor staat en geeft organisaties en leidinggevenden richting en aanknopingspunten om het gesprek aan te gaan of in te grijpen.

 

Heb je vragen over het webinar of wil je meer advies en informatie over een effectief vitaliteitsbeleid op de werkvloer? Laat het gerust weten, dan nemen we contact met je op.

We helpen mee in de zorg voor gezonde, productieve en gelukkige medewerkers!
Vitale groet,

Fleur van den Horn
Co-founder Hashtagsam
E: fleur@hashtagsam.nl  
www.hashtagsam.nl
M: 06 – 5755 9650

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.