Aandacht voor vitaliteit vergroot de medewerkers-betrokkenheid met 11%

Onderzoek toont aan dat de eNPS tot wel 11% hoger is, wanneer organisaties aandacht besteden aan het welzijn van medewerkers.

 

We weten dat investeren in het persoonlijk welzijn van medewerkers organisaties veel meer oplevert dan sturen op verzuim. Onderstaande cijfers tonen het resultaat aan:

 • 35% meer werkgeluk
 • 45% productievere medewerkers
 • 19% meer nauwkeurigheid
 • 300% meer creativiteit
 • Minder verloop & 11% minder verzuim
 • 100% van de medewerkers geeft aan dat ondersteuning bij hun persoonlijke uitdagingen als een cadeau wordt ervaren en voelen zich meer betrokken bij hun werkgever
Hogere medewerkerstevredenheid en de positieve werkcultuur die het gevolg zijn van deze uitkomsten, leiden tot 37% meer omzet en zoals te zien in de cijfers over verzuim reductie leidt het aantoonbaar tot gezondere medewerkers.
En sinds kort is hierover een nieuw feit bekend:

🌟 Door aandacht te besteden aan vitaliteit op de werkvloer, kun je de eNPS (Employee Net Promoter Score) tot maar liefst 11% verhogen!

Dat blijkt uit recent data onderzoek* dat is gedaan door onze partner 2DAYSMOOD en deze bevindingen staan nu in het nieuwe whitepaper: ‘Vitaliteit als drijfveer van werkgeluk’, te downloaden onder de link verder hieronder.

DOWNLOAD WHITEPAPER

Een aantal highlights uit de whitepaper:

1. MEER ENERGIE & MINDER VERZUIM
Vitaal zijn betekent meer energie hebben. Vitale medewerkers werken met meer motivatie en hun vermogen om met stress om te gaan is groter. Hierdoor zijn vitale medewerkers minder vaak ziek, wat leidt tot 11% minder ziekteverzuim! Dat bespaart organisaties tot 7000 euro per medewerker per jaar (TvOO, 2015).

2. HOGERE MEDEWERKERS-TEVREDENHEID & MINDER VERLOOP
Vitaliteitsinterventies dragen aantoonbaar bij aan hogere werknemerstevredenheid en -betrokkenheid. Medewerkers die zich vitaal voelen, zijn over het algemeen meer tevreden en betrokken. Dit kan een hogere werknemersretentie opleveren en minder verloop, waardoor werving en opleiding van nieuwe medewerkers minimaliseert. Uit onderzoek van Harvard** blijkt dat vitaliteits-programma’s een return on investment hebben van 6 op 1. Voor elke euro die je investeert, verdien je dus 6 euro terug!

3. POSITIEVE WERKCULTUUR

Een organisatie die aandacht besteedt aan de vitaliteit van haar medewerkers, laat zien dat ze betrokken is bij haar personeel en investeert in hun gezondheid en welzijn. Wanneer organisaties investeren in vitaliteit kan dit het werkgeluk tot 35% verhogen! Dit draagt bij aan een positieve werkcultuur. Medewerkers die het gevoel hebben dat hun werkgever om hen en hun gezondheid geeft, zijn ook vaak loyaler aan de organisatie.
Daarnaast blijkt uit de resultaatmetingen van Hashtagsam dat 100% van de medewerkers aangeeft dat interventies zoals de vitaliteitsweken als cadeau van hun werkgever wordt gezien.

Ben je na het lezen geïnspireerd geraakt iets wil je meer grip krijgen op de vitaliteit van jouw medewerkers? Dan hebben wij ook een aantal tips voor je:

 • Begin klein en introduceer een vitaliteitsweek binnen jouw organisatie: energieboost! Een leuke en veilige introductie om de eigen regie te versterken.
 • Faciliteer in leefstijlprogramma’s gericht op het persoonlijke welzijn: 67% van verzuim komt hier vandaan. Dat betekent goedwerkgeverschap en vitalere medewerkers!
 • Zorg dat er altijd een mentale helpdesk is voor mensen die acute hulp nodig hebben (curatie blijft nodig)

* De conclusies in deze whitepaper worden getrokken op basis van geaggregeerde data uit 400.000+ gestelde antwoorden aan medewerkers en managers uit meer dan 150 organisaties en verschillende branches in Nederland.** Berry LL, Mirabito AM, Baun WB. What’s the hard return on employee wellness programs? Harvard Business Review. 2010 Dec;88(12):104-12, 142.

Neem contact op


Heb je vragen over één van onze aankomende vitaliteitsweken, het meten van duurzame inzetbaarheid en werkgeluk met 2DAYSMOOD of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

We helpen mee in de zorg voor gezonde, productieve en gelukkige medewerkers!

Vitale groet,

Fleur van den Horn
Co-founder Hashtagsam
E: fleur@hashtagsam.nl
www.hashtagsam.nl
M: 06 – 5755 9650

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.