Feiten en cijfers rondom verzuim vanuit privé

Tijdens de Nationale Vitaliteitsweek van 25 t/m 30 september a.s. stimuleren wij iedere leidinggevende, HR- of teammanager en medewerker om met elkaar in gesprek te gaan over het persoonlijk welzijn. Niet alleen omdat ruim 67% van het verzuim in de persoonlijke situatie ontstaat, maar vooral omdat de privé uitdagingen vaak nog moeilijk bespreekbaar zijn op de werkvloer.
Juist daar ligt het gewin in het kader van vitaliteit en verzuimreductie.

>>> Download hier een infographic met alle feiten en cijfers rondom verzuim vanuit privé


Introduceer deze complete vitaliteitsweekbij jouw organisatie voor een veerkracht boost, met inspirerende en actieve webinars. Of maak een keuze uit de losse webinars voor medewerkers en/of masterclasses voor leidinggevenden.

Aanmelden kan nog uiterlijk tot en met 22 augustus, zodat we op tijd de promoties en communicatie voor jouw organisatie kunnen verzorgen en aanleveren voor een optimale deelname.

Wat kost het?

  • Kick-off lezing: € 795 (onbeperkt aantal deelnemers en opname na afloop)
  • Webinar: € 595 per stuk (onbeperkt aantal deelnemers en opname na afloop)
  • Masterclass: € 795 per stuk (onbeperkt aantal deelnemers en opname na afloop)
  • Complete vitaliteitsweek met 1 kick-off lezing, 3 medewerker en 3 leidinggevenden tracks + 5-dagen challenge: € 5995


Alle prijzen zijn inclusief een complete communicatiekit en eindevaluatie, die jullie inzicht geeft in de actieve medewerkersbehoefte en een concreet advies.

Zo creëer je meer verbinding, oplossingen en meer werkplezier!


Lees hieronder alles over onze inspirerende events tijdens de Nationale Vitaliteitsweek.

Maandag 25 september

KICK-OFF LEZING – Boost je veerkracht
MA 25-09-2023 – 10.00 – 11.00
‘Veerkrachtig zijn’ betekent dat je vol vertrouwen met stressvolle situaties of pijn om kan gaan, zonder de grip op jezelf te verliezen. Je bent stress en radeloosheid de baas. Dat kun je leren! Daar gaan we in de kick-off direct mee aan de slag. Deze lezing is de perfecte kick-off van een vitaliteitsweek of een frisse start na de vakantie om de veerkracht van jouw medewerkers te vergroten.

WEBINAR – MA 25-09-2023 – 11.00 – 12.00
Ontwerp je ideale thuiswerkplek en ritme
Hoe zorg je ervoor dat medewerkers thuis minstens zo productief werken als op de werkvloer? Met inzicht in het belang van een sterke mindset, duidelijke structuur en kennis over een fijne werkplek, waar zij geïnspireerd en full focus aan de slag kunnen.

WEBINAR – MA 25-09-2023 – 13.00 – 14.00
Bewaak je tijd en energie
‘Nee’ zeggen blijft een lastige taak en vaak weten we niet eens meer of het wel of niet nodig is. En als het dan fout gaat wordt de schuld van falen of ziek zijn makkelijker afgeschoven op de (werk)druk. We hebben dus te leren hoe we overbelasting signaleren, en hoe we bewust onze energie en focus blijven bewaken.

WEBINAR – MA 25-09-2023 – 16.00 – 17.00
Beter zorgen voor jezelf (in de zorg voor anderen)
1 op de 4 medewerkers verleent mantelzorg en spreekt daar niet over. Het is zo vanzelfsprekend om anderen te helpen, dat we onze eigen gezondheid van ondergeschikt belang vinden. Hoe voorkom je dat aanhoudende zorgen leiden tot langdurig verzuim? Met training en bewustwording gericht op patronen en gedragsverandering maken medewerkers gezondere keuzes.

WEBINAR VOOR LEIDINGGEVENDEN – MA 25-09-2023 – 17.00 – 18.00
Hoe ‘fit-to-lead’ ben jij als leider?
Het uitgangspunt van Fit to Lead is: Doordat jij eerst goed voor jezelf zorgt, kun je er ook helemaal zijn voor je omgeving.
De enige die écht goed voor jou kan zorgen, ben je zelf. De sleutel tot verandering ligt bij jou! Jij hebt invloed op je eigen gedrag, emoties, gedachten en keuzes. Neem de beslissing om heel goed voor jezelf te zorgen, als leider en als mens, zowel fysiek als mentaal. Daarmee investeer je op een waardevolle manier in jezelf én in jouw team.

>>> Meld jouw organisatie nu aan voor een of meer van deze webinars!

Dinsdag 26 september

WEBINAR – DI 26-09-2023 – 09.00 – 10.00
Beweeg voor het leven
Buitenlucht en een paar goede oefeningen maakt je snel sterker, veerkrachtiger en ontspannen. Een half uurtje flink tekeergaan en je zit weer super energiek achter je beeldscherm. Gewoon buiten op het grasveldje bij kantoor, eventueel samen. Dat is meteen ‘n boost voor samenwerking op de werkvloer.

WEBINAR – DI 26-09-2023 – 11.00 – 12.00
Gezond in balans werken en leven
Energieker personeel zorgt uiteraard voor betere resultaten en vergroot ook het werkplezier. Na deze webinar weten zij hoe ze zelf controle houden over hun eigen energielevel gedurende de dag. Zelfkennis, ontspanning en regelmaat, daar draait het om.

WEBINAR – DI 26-09-2023 – 13.00 – 14.00
Master je tijd en mail
Tijd voor een opfriscursus ‘timemanagement’. Kantoormedewerkers besteden 2,5 uur per dag aan de mail screenen, die maar blijft binnenstromen. Deadlines komen in het geding en medewerkers raken overprikkeld en overwerkt. Minder afleiding en een behapbare planning helpt hen efficiënter en veerkrachtiger te werken.

WEBINAR – DI 26-09-2023 – 16.00 – 17.00
Train je mindset (persoonlijk leiderschap)
Medewerkers zullen altijd stress ervaren. Dat kan juist gezond zijn! Het maakt ons scherper en krachtiger. In slechts 15 minuten per dag, kunnen we onze mindset en emotionele stabiliteit trainen. Zo leren we stress controleren, voor gezondere prestaties en meer energie.

>>> Meld jouw organisatie nu aan voor een of meer van deze webinars!

 

Woensdag 27 september

WEBINAR VOOR LEIDINGGEVENDEN –  WO 27-09-2023 – 09.00 – 10.00
De impact van waardering op medewerker betrokkenheid
Diverse onderzoeken laten zien dat organisaties die ‘van nature’ structureel hun waardering laten blijken effectiever en productiever werken en meer groei realiseren. Het zorgt ook voor zo’n 40% minder personeelsverloop. Gelukkige medewerkers willen verbonden blijven aan jouw organisatie. De webinar ‘De impact van waardering op medewerker betrokkenheid’ geeft je praktische handvatten om jouw team te boosten en een enthousiast en betrokken team te creëren.

WEBINAR – WO 27-09-2023 – 13.00 – 14.00
Gezonder eten én denken
Weer fit en uitgerust wakker worden, door makkelijke leefstijl aanpassingen. Wij mensen vormen een geheel van lichaam, gedachten en geest. Door onze voeding van eten én gedachten te boosten, krijgen we direct een gezondere, positieve en energiekere lichaam & geest. Stop vermoeidheid en onvrede.

WEBINAR – WO 27-09-2023 – 16.00 – 17.00
Werk aan je missie en werkgeluk
Met een dieptepunt van 14% is de Nederlander de minst betrokken medewerker. Toenemend verzuim en verloop is het gevolg van minimale prestaties en commitment. Maak kennis met je eigen invloed op zingeving en gedrag én het eigen belang om dit te veranderen.

>>> Meld jouw organisatie nu aan voor een of meer van deze webinars!

Donderdag 28 september

GRATIS WEBINAR VOOR HR & PREVENTIE MANAGERS – DO 28-09-2023 – 09.30 – 10.30
Do’s en don’ts van een succesvol vitaliteitsbeleid anno 2023
Steeds meer medewerkers vallen uit met psychische klachten. Het ziekteverzuim is een lange tijd niet zo hoog geweest: in 2022 steeg het verzuimpercentage naar 6,3%. Nooit eerder werd dat percentage in Nederland gemeten door het CBS. Een groot gedeelte van die stijging heeft te maken met psychische klachten van medewerkers, zo blijkt uit cijfers van arbodienst ArboNed. Hoog tijd dus om de do’s en don’ts van een succesvol vitaliteitsbeleid in kaart te brengen en daarmee verzuim te voorkomen. Direct aanmelden

WEBINAR – DO 28-09-2023 – 09.30 – 10.30
Beter leren slapen
Goed slapen is de beste voorzorg om ziekte en arbeidsongeschiktheid te voorkomen. En hoe heerlijk is het om ’s morgens fit uit bed te stappen? Het is enorm belangrijk en tegelijkertijd moeilijk om een gezond slaapcyclus vast te houden. Vooral wanneer we druk ervaren. Toch kunnen we onszelf hierin trainen.

WEBINAR – DO 28-09-2023 – 11.00 – 12.00
Krachtiger leven na een scheiding
Voorkom uitval door relatiebreuk. Ruim 40% van de relaties sneuvelt en het ziekteverzuim neemt daardoor met bijna de helft toe! Scheiden heeft enorme impact op ons lichaam en gemoedstoestand. Met praktische ondersteuning blijft iemand actief op de werkvloer, in plaats van ziek thuis op de bank.

WEBINAR – DO 28-09-2023 – 13.00 – 14.00
Energiek en blij in de overgang
Weinig vrouwen passen hun leefstijl aan op de overgang en dat resulteert in fysieke en mentale klachten en zelfs sociale problemen. De overgang is ervoor bedoeld om een leefwijze aan te passen, maar hoe doe je dat na al die jaren? Deze webinar laat vrouwen zien om gezondere keuzes te maken en patronen te doorbreken, met betrouwbare informatie en tips en oefeningen.

WEBINAR – DO 28-09-2023 – 16.00 – 17.00
Bewust rouwen voor nieuw geluk
Rouw en verlies is een vast maar ingrijpend onderdeel van het leven. Het doet een beroep op onze mindset en persoonlijke kracht, terwijl we ons vaak eenzamer en verloren voelen. Door medewerkers hun eigen route te leren bepalen in dit proces, help je hen het verlies te accepteren en nieuwe deuren te openen om het rouwproces krachtiger te ervaren.

WEBINAR VOOR LEIDINGGEVENDEN – DO 28-09-2023 – 17.00 – 18.00
Psychologische veiligheid vergroten binnen teams
Uit onderzoek blijkt dat de psychologische veiligheid op de werkvloer ten grondslag ligt aan het succes en de stabiliteit van organisaties. Tijdens deze webinar onderzoek je de belangrijkste vragen rondom psychologische veiligheid en maak je de vertaalslag naar jouw eigen praktijk.

>>> Meld jouw organisatie nu aan voor een of meer van deze webinars!

 

Vrijdag 29 september

WEBINAR – VR 29-09-2023 – 09.00 – 10.00
Communicatie in je relatie
Feit: ruim 60% van de stress, komt vanuit privé-sferen. Relatieproblemen vormen daarvan een hardnekkig onderdeel. Als goed werkgever én in het kader van verzuimpreventie, wil je hierbij ondersteunen. Begrip en aandacht op het werk, kunnen een positieve kijk geven en hernieuwd (zelf)vertrouwen, meer zelfinzicht en -ontwikkeling.

WEBINAR – VR 29-09-2023 – 11.00 – 12.00
Slimmer omgaan met geld
Financiële zorgen komen steeds vaker voor en dat leidt tot stress. Ook onder werkend Nederland met een modaal inkomen, en zelfs bij hoger opgeleiden spelen financiële zorgen parten in hun veerkracht. Wij halen de taboe eraf en geven tips en tools om slim met geld om te leren gaan en te kunnen werken aan toekomstdromen.

WEBINAR – VR 29-09-2023 – 13.00 – 14.00
Vrijer en gelukkiger leven
Stel je voor dat je tussen allemaal gelukkige werknemers loopt? Dat brengt resultaat én plezier! Geluk is moeilijk te meten. Lekker werken is een belangrijke voorwaarde voor geluk, en andersom is het moeilijk om lekker te werken als je je niet gelukkig voelt. Gelukkig kunnen we ons eigen geluksgevoel actief stimuleren.

WEBINAR – VR 29-09-2023 – 16.00 – 17.00
Focus zonder alcohol
Een tijdje ‘droog’ staan geeft een boost aan de gezondheid. Maak er gewoon eens een bedrijfshappening van! Samen stoppen levert de werkvloer veel op: scherpere denkers, fitheid en minder stress. En denk eens aan de teamspirit die het kweekt.

>>> Meld jouw organisatie nu aan voor een of meer van deze webinars!

Neem contact op

Heb je vragen over onze aankomende vitaliteitsweek? Neem dan gerust contact met ons op.
Het is nu ook al mogelijk om de invulling voor de ‘Week van de werkstress’ medio november bij ons aan te vragen.

We helpen mee in de zorg voor gezonde, productieve en gelukkige medewerkers!

Vitale groet,

Fleur van den Horn
Co-founder Hashtagsam
E: fleur@hashtagsam.nl
www.hashtagsam.nl
M: 06 – 5755 9650

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.