Holistisch aanbod

Hieronder vind je een overzicht van ons holistische aanbod gericht op preventie én amplitie.
Al onze programma’s hebben de duur van 12 weken, de tijd die nodig is voor een duurzame gedragsverandering. De groepstrajecten staan bovendien onder professionele begeleiding van een van onze coach-trainers.

Informatie aanvraag

Doorbreek je alcohol gewoontes

Het is een uitdaging een tijd niet te drinken. Maar een tijdje droog staan geeft een boost aan je gezondheid. Maak er gewoon eens een bedrijfshappening van! Samen stoppen levert de werkvloer veel op: scherpere denkers, fitheid en minder stress. En denk eens aan de teamspirit die het kweekt…

Beweeg voor het leven

Buitenlucht en een paar goede oefeningen maakt je snel sterker, veerkrachtiger en ontspannen. Een half uurtje flink tekeergaan en je zit weer super energiek achter je beeldscherm. Gewoon buiten op het grasveldje bij kantoor, eventueel samen.

Lichter, leuker en relaxter leven

Laten we het niet over ontspanning hebben–ofschoon velen mindfulness om die reden omarmen. Laten we het hebben over focus. Want een mooie bijkomstigheid van dit aandachtig “navelstaren” is dat we geconcentreerder werken. Minder afgeleid worden door emoties. Beter presteren dus.

Grip op je relatie

Feit: privé en werk zijn niet te scheiden. Feit: 63% van de stress komt van thuis. Moet je daar iets mee als werkgever? Jazeker. Begrip en aandacht op het werk kunnen hét goede duwtje richting positiviteit geven. Veel relaties zijn veerkrachtig genoeg weer liefdevol te worden. Zeker met de juiste hulp.

(verder na) Scheiding

Het is geen ziekte en toch verdubbelt het ziekteverzuim in tijden van scheiding. Dat begint al eerder, door ruzies thuis en spanning over een onzekere toekomst. Werk is vaak de enige stabiele factor die overblijft. Goede ondersteuning maakt het verschil tussen actief op het werk of thuis op de bank…

Effectief omgaan met stress

Teveel stress leidt tot een heleboel ellende. Niet alleen persoonlijk, ook in een team veroorzaakt één gestrest persoon een flinke aderlating. Bij stressmanagement leer je wat jouw specifieke stressoren zijn. Inzicht. Van daaruit kun je jezelf tegen stress beschermen.

Een leven zonder burn-out

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Dat is zeker zo bij burn-out. Burn-out, het gevolg van langdurige stress, zien we niet goed aankomen. Dit programma is de perfecte manier om een burn-out voor te blijven. Dat scheelt een hoop persoonlijk leed, én geld. 

Grip op geluk

Geluk is moeilijk te meten. Lekker werken is een belangrijke voorwaarde voor geluk, maar niet de enige. Andersom is het moeilijk lekker werken als je niet gelukkig bent. Geluk is actief te stimuleren. Stel je voor dat je tussen allemaal gelukkige werknemers loopt!

Van transpiratie naar transformatie

We doen er wel eens lacherig over maar de overgang is een heftige tijd. Niet alleen het lijf schommelt, ook emoties en het wereldbeeld. Met de juiste kennis wordt de overgang een avontuur in plaats van een berg waar vrouwen tegenop zien. Support in de groei en visie bij 40+ vrouwen.

Selfcare bij rouw en verlies

Hoe meelevend de omgeving ook is als je te maken hebt met verlies en rouw, na een tijdje voel je je vaak alleen. Want het leven gaat verder… zonder jou. Het verlies heeft jou nog niet losgelaten. Steun in het vaak eenzame proces van verlies helpt je de deur te openen naar zingeving en een nieuwe balans.

Verbeter je slaap

Slapen. Uitrusten. Bijtanken. Hoe heerlijk is het ’s morgens fit uit bed te stappen, klaar voor de dag. Een gezonde slaapcyclus wil je vasthouden, óók in tijden waarin je extra moet presteren–onder druk staat. Goed slapen is namelijk de beste voorzorg ziekte en arbeidsongeschiktheid te voorkomen.

Grip op tijd

De droom van elke ondernemer: stipte, snelwerkende, overzicht houdende werknemers. Waar of niet? Ofschoon vrij goed toegerust, heeft nog niet iedereen de snelheid van een 1,4 GHz Quad-Core Intel i5. Maar effectiviteit is te leren. En dat is waar voor elke laag in de organisatie, just saying…

Route naar een betere werk en privé balans

Elke professional heeft het zich wel eens voorgenomen: vanaf morgen ga ik het rustiger aan doen. Goed motief. Heldere beslissing. Toch maar een tijdje volgehouden? Misschien mistte je inzicht in je patronen. Ontspanning en regelmaat, daar draait het om. En ja, dat kan een ander je aanleren.

Grip op geld

Zou je graag wat overhouden aan ‘t eind van de maand. Of gewoon meer overzicht omdat je meestal niet weet waar het geld aan op is gegaan. Je wilt je ‘zaakjes op orde’ zodat je meer financiële rust ervaart. Wij hebben de oplossing voor je: ordenen 😉

Balans in mantelzorg en werk

Het verlenen van mantelzorg is zo vanzelfsprekend dat medewerkers zich niet altijd realiseren wat de impact is op het eigen leven en welzijn. Laat staan dat ze zichzelf als mantelzorger willen bestempelen. Als de zorg langdurig en intensief wordt, dreigt er uitval.

Persoonlijk leiderschap

Eigenaarschap van gedrag is dé aanjager voor positieve individuele verandering. En daarmee cruciaal voor het succes van team, klanten en bedrijf. Denk groter en geef iedereen in je bedrijf de tools nóg beter te presteren. Laat hen het maximale in zichzelf vinden door anders denken, durven en doen.

Omgaan met een scheiding

Het is geen ziekte en toch verdubbelt het ziekteverzuim in tijden van scheiding. Dat begint al eerder, door ruzies thuis en spanning over een onzekere toekomst. Werk is vaak de enige stabiele factor die overblijft. Goede ondersteuning maakt het verschil tussen actief op het werk of thuis op de bank…

Slapen en wisseldiensten

Wisseldiensten hebben grote invloed op het fysieke en psychische welzijn van een werknemer. Juist wanneer iemand nog fit en opgewekt de nachtdiensten draait, is kennis delen over hoe gezond te blijven de beste stap.

Eet je vitaal

We vormen als mens een geheel: lichaam, gedachten, geest. Stop je er ondersteunende voeding in–zowel qua eten én gedachten–, komen er logischerwijs mooie dingen uit: gezondheid, positiviteit, zelfwaardering. Gezond eten en bewegen zijn pijlers voor een gezonde mens. Gewoon doen!

Ontdek je purpose

Organisaties weten het al langer: alle neuzen één kant op, werkt als een speer. Wanneer werknemers weten wat hén drijft, kunnen ze zich aansluiten bij de bedrijfsmissie. Er is niets krachtiger dan weten waarom je ergens werkt. Dat is puur win-win.

Meer informatie

Dat kan heel eenvoudig via email of bel ons op 06 – 5755 9650