Psychologische veiligheid in teams vergroten

Voor een goede samenwerking binnen een team is het van belang dat men open, eerlijk en respectvol met elkaar kan en durft te communiceren. In teams die goed functioneren zijn medewerkers open, durven naar voren te treden met ideeën en geven elkaar constructieve feedback. 

Harvard Professor Amy Edmonson ontdekte na jarenlang onderzoek bij Google dat de best presterende teams een sterke aanwezigheid van “psychologische veiligheid” hadden.

Psychologische veiligheid betekent dat teamleden zich veilig voelen om risico’s te nemen en kwetsbaar tegenover elkaar durven te zijn. In teams met een hoge mate van psychologische veiligheid worden fouten niet “weggepoetst” maar worden ze besproken, durven mensen hun mening te geven (ook als die afwijkt).

Wil je het psychologische veiligheid breed toegankelijk maken binnen jouw organisatie of er direct mee aan de slag in je team?  Tijdens deze workshop gaan wij in op een aantal belangrijke vragen rondom psychologische veiligheid en maken daarna de vertaalslag naar de praktijk. We bieden een Leadership Toolkit aan waarmee je direct aan de slag kunt gaan met jouw team. 

Ook aan te vragen als workshop voor manager en het team samen (team coaching formaat).

Doelgroep: Managers/ teamleiders

Aantal: Maximum 12 personen

Duur: 3,5 uur

Kosten: 2250 euro, exclusief btw en reiskosten

Is dit iets voor jouw organisatie?

Neem contact met ons op!

Aanvraag

Wat levert het op?

  • 76% meer betrokkenheid 
  • 50% meer productiviteit 
  • 74% minder stress 

(onderzoek resultaten van Gallup en Gartner) 

Aanvraag

Neem contact met ons op, we helpen je graag!

Dat kan heel eenvoudig via email of bel ons op 06 – 5755 9650