Holistische providerboog

Hieronder vind je een overzicht van ons holistische aanbod gericht op preventie én amplitie.
Al onze programma’s hebben de duur van 12 weken, de tijd die nodig is voor een duurzame gedragsverandering. Onze programma’s zijn zowel vanuit een zelfstudie (met kick-off lezing of opgenomen masterclass) als vanuit een groepstraject aan te vragen onder professionele begeleiding van één van onze coach-trainers.

(Omgaan met) alcohol

12 weken programma alcohol

Een alcoholbreak kan een uitdaging zijn. Maar een tijdje droog staan geeft een boost aan je gezondheid. Maak er gewoon eens een bedrijfshappening van! Samen stoppen levert de werkvloer veel op: scherpere denkers, fitheid en minder stress. En denk eens aan de teamspirit die het kweekt…

Lichter, leuker en relaxter werken

12 weken programma mindfulness

Iedereen wil met plezier werken. Iedereen wil zijn/haar kwaliteiten inzetten. Van betekenis zijn. Fijn samenwerken. Mindfulness kan hen hierbij helpen. Medewerkers leren hoeveel invloed ze zelf hebben op hun eigen gedrag en ze krijgen weer regie over hun leven. Het resultaat: meer rust, energie, focus én betere resultaten.

Verbeter je slaap

12 weken programma slaapmanagement

Slapen. Uitrusten. Bijtanken. Hoe heerlijk is het ’s morgens fit uit bed te stappen, klaar voor de dag. Een gezonde slaapcyclus wil je vasthouden, óók in tijden waarin je extra moet presteren–onder druk staat. Goed slapen is namelijk de beste voorzorg ziekte en arbeidsongeschiktheid te voorkomen.

Grip op geld

12 weken programma financieel fit

Financiële zorgen komen vaker voor dan je denkt. Ook bij mensen die werken en ook wanneer het inkomen modaal is. Veel mensen schamen zich ervoor en verbergen de financiële zorgen. Maar het heeft wel veel invloed op hun werk. Ze zijn vaker ziek, minder productief en kunnen zelfs uitvallen. Preventief slim leren omgaan met geld maakt een wereld van verschil.

Ontdek je 'why'

12 weken programma zingeving

Organisaties weten het al langer: alle neuzen één kant op, werkt als een speer. De lijm daarbij is bijna altijd de overkoepelende missie. Wanneer werknemers weten wat hén drijft, kunnen ze zich aansluiten bij de bedrijfsmissie. Er is niets krachtiger dan weten waarom je ergens werkt. Dat is puur win-win.

Omgaan met rouw en verlies

12 weken programma rouw & verlies

Alleen aan te vragen als individuele challenge (zelfstudie)

Hoe meelevend de omgeving ook is als je te maken hebt met verlies en rouw, na een tijdje voelt je je vaak alleen. Want het leven gaat verder… maar niet voor jou. Het verlies heeft jou nog niet losgelaten. Eigen regie in het vaak eenzame proces van verlies helpt je de deur te openen naar zingeving en nieuwe balans.

Een leven zonder burn-out

12 weken programma burn-out

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Dat is zeker zo bij burn-out. Burn-out, het gevolg van langdurige stress, zien we niet goed aankomen. Dit programma is de perfecte manier om een burn-out voor te blijven. Dat scheelt een hoop persoonlijk leed, én geld.

40+ vrouwen in hun 2e puberteit

12 weken programma overgang

We doen er wel eens lacherig over maar de overgang is een heftige tijd. Niet alleen het lijf schommelt, ook emoties en het wereldbeeld. Met de juiste kennis wordt de overgang een avontuur in plaats van een berg waar vrouwen tegenop zien. Deze challenge support de groei en visie bij 40+ vrouwen.

Slapen in wisseldienst

12 weken programma slapen in wisseldienst

Alleen aan te vragen als groepstraject in-company.

Het gaat lang goed. En we kunnen zorgen dat het langer goed gaat! Wisseldiensten hebben grote invloed op het fysieke en psychische welzijn van een werknemer. Juist wanneer iemand nog fit en opgewekt de nachtdiensten draait, is kennis delen over hoe gezond te blijven de beste stap.

Overeind blijven in tijden van scheiding

12 weken programma scheiden

Het is geen ziekte en toch verdubbelt het ziekteverzuim in tijden van scheiding of relatiebreuk. Dat begint vaak al veel eerder, door spanningen thuis en onzekerheid over de toekomst van jouw medewerker en diens gezin. Werk is vaak de enige stabiele factor die overblijft. Goede praktische ondersteuning maakt het verschil tussen actief op het werk of thuis op de bank…

Zowel aan te vragen in een versie met of zonder kinderen.

De balans in mantelzorg

12 weken programma mantelzorg

Het verlenen van mantelzorg is zo vanzelfsprekend dat medewerkers zich niet altijd realiseren wat de impact is op het eigen leven en welzijn. Laat staan dat ze zichzelf als mantelzorger willen bestempelen. Als de zorg langdurig en intensief wordt, dreigt er uitval.

Route naar een betere balans

12 weken programma werk en privé balans

Elke professional heeft het zich wel eens voorgenomen: vanaf morgen ga ik het rustiger aan doen. Goed motief. Heldere beslissing. Ontspanning en regelmaat, daar draait het om. En ja, dat kan een ander je aanleren.

Beweeg voor het leven

12 weken programma fysiek fit

Buitenlucht en een paar goede oefeningen maakt je snel sterker, veerkrachtiger en ontspannen. Een half uurtje flink tekeergaan en je zit weer super energiek achter je beeldscherm. Gewoon buiten op het grasveldje bij kantoor, eventueel samen. Dat is meteen ‘n boost voor samenwerking op de werkvloer.

Effectief omgaan met stress

12 weken programma stresspreventie

Teveel stress leidt tot een heleboel ellende. Niet alleen persoonlijk, ook in een team veroorzaakt één gestrest persoon een flinke aderlating. Bij stressmanagement leer je wat jouw specifieke stressoren zijn. Inzicht. Van daaruit kun je jezelf tegen stress beschermen. Of elkaar, wanneer je samen traint. 

Eet je vitaal

12 weken programma voeding & gewicht

We vormen als mens een geheel: lichaam, gedachten, geest. Stop je er ondersteunende voeding in–zowel qua eten én gedachten–, komen er logischerwijs mooie dingen uit: gezondheid, positiviteit, zelfwaardering. Gezond eten en bewegen zijn pijlers voor een gezonde mens. Gewoon doen!

Grip op geluk

12 weken programma geluk

Geluk is moeilijk te meten. Lekker werken is een belangrijke voorwaarde voor geluk, maar niet de enige. Andersom is het moeilijk lekker werken als je niet gelukkig bent. Geluk is actief te stimuleren. Stel je voor dat je tussen allemaal gelukkige werknemers loopt! Daar doe je het voor, niet?

Grip op je relatie

12 weken programma relatie

Feit: privé en werk zijn niet te scheiden. Feit: 63% van de stress komt van thuis. Moet je daar iets mee als werkgever? Jazeker. Begrip en aandacht op het werk kunnen hét goede duwtje richting positiviteit geven. Veel relaties zijn veerkrachtig genoeg weer liefdevol te worden. Zeker met de juiste hulp.

Grip op tijd

12 weken programma timemanagement

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat een medewerker gemiddeld 1 uur per dag kwijt is met het zoeken naar verkeerd opgeborgen informatie en materialen. Bij een 5-daagse werkweek is dat bijna één hele werkdag.  Tel daarbij op, de tijdwinst die al snel te behalen is om effectiever om te gaan met e-mail en de to-do’s.  Dit programma zorgt voor rust, ruimte en overzicht.