Live webinars Vitaliteitsweek 2023

Wat gaaf dat je interesse hebt in onze live webinars.

Heb je gekozen om deel te nemen aan ons vitaliteitsweek-programma, dan kan je 3 interactieve webinars naar keuze uitzoeken.

Je kan het aantal webinars uitbreiden of zelfs los aanvragen ter aanvulling van een eigen programma voor 595 euro per webinar per organisatie (onbeperkt aantal medewerkers).

Wat kan je verwachten na jouw aanvraag:

  • – Promotietekst(en) om deze webinar(s) in jouw organisatie onder de aandacht te brengen
  • – Link naar de webinar(s)
  • – Recording na afloop, zodat je deze intern kan blijven delen

Vitaliteitsweek aanvragen

Bekijk hier onze live webinars

Hieronder vind je het overzicht van de 18 online live webinars welke wij organiseren tijdens de vitaliteitsweken.

Het is ook mogelijk een online webinar op locatie met een spreker aan te vragen, op maat.

Bekijk hier onze sprekers

Kick-off lezing: Boost je veerkracht

‘Veerkrachtig zijn’ betekent dat je vol vertrouwen met stressvolle situaties of pijn om kan gaan, zonder de grip op jezelf te verliezen. Je bent stress en radeloosheid de baas. Dat kun je leren! Deze lezing is de perfecte kick-off van een vitaliteitsweek om veerkracht te vergroten.

Webinar: Doorbreek je alcohol gewoontes

Een alcoholbreak kan een uitdaging zijn. Maar een tijdje droog staan geeft een boost aan je gezondheid. Maak er gewoon eens een bedrijfshappening van! Samen stoppen levert de werkvloer veel op: scherpere denkers, fitheid en minder stress.

Webinar: Eet je vitaal: voeding & stress

We vormen als mens een geheel: lichaam, gedachten, geest. Stop je er ondersteunende voeding in–zowel qua eten én gedachten–, komen er logischerwijs mooie dingen uit: gezondheid, positiviteit, zelfwaardering. Gezond eten en bewegen zijn pijlers voor een gezonde mens. Gewoon doen!

Webinar: Verbeter je slaap

Slapen. Uitrusten. Bijtanken. Hoe heerlijk is het ’s morgens fit uit bed te stappen, klaar voor de dag. Een gezonde slaapcyclus wil je vasthouden, óók in tijden waarin je extra moet presteren–onder druk staat. Goed slapen is namelijk de beste voorzorg ziekte en arbeidsongeschiktheid te voorkomen.

Webinar: Voorkom quiet Quitting

Met een dieptepunt van 14% is de Nederlander de minst betrokken medewerker. Toenemend verzuim en verloop is het gevolg van minimale prestaties en committent. Leer hen kennismaken met hun eigen gedrag, het nut daarvan én het eigen belang om dit te veranderen.

Webinar: Grip op je geld, hoe dan?

Financiële zorgen komen vaker voor dan je denkt. Ook bij mensen die werken en ook wanneer het inkomen modaal is. Veel mensen schamen zich ervoor en verbergen de financiële zorgen. Maar het heeft wel veel invloed op hun werk. Preventief slim leren omgaan met geld maakt een wereld van verschil.

Webinar: Persoonlijk leiderschap

Versterk je emotionele en mentale veerkracht, waardoor je daadkrachtiger én met veel plezier uitdagingen in je werk aankan. Bruis weer van energie, ga weer fluitend naar je werk, in plaats dat je steeds uitgeblust naar je werk gaat, en je werk energie opslokt

Webinar: Effectief omgaan met stress

Teveel stress leidt tot een heleboel ellende. Niet alleen persoonlijk, ook in een team veroorzaakt één gestrest persoon een flinke aderlating. Bij stressmanagement leer je wat jouw specifieke stressoren zijn. Inzicht. Van daaruit kun je jezelf tegen stress beschermen.

Webinar: Lichter, leuker en relaxter werken

Iedereen wil met plezier werken. Iedereen wil zijn/haar kwaliteiten inzetten. Van betekenis zijn. Fijn samenwerken. Mindfulness kan hen hierbij helpen. Medewerkers leren hoeveel invloed ze zelf hebben op hun eigen gedrag en ze krijgen weer regie over hun leven. 

Webinar: Route naar een betere werk en privé balans

Elke professional heeft het zich wel eens voorgenomen: vanaf morgen ga ik het rustiger aan doen. Goed motief. Heldere beslissing. Ontspanning en regelmaat, daar draait het om. En ja, dat kan een ander je aanleren.

Webinar: Selfcare bij rouw en verlies

Hoe meelevend de omgeving ook is als je te maken hebt met verlies en rouw, na een tijdje voelt je je vaak alleen. Want het leven gaat verder… maar niet voor jou. Het verlies heeft jou nog niet losgelaten. Eigen regie in het vaak eenzame proces van verlies helpt je de deur te openen naar zingeving en nieuwe balans.

Webinar: Vitaal na scheiding

Het is geen ziekte en toch verdubbelt het ziekteverzuim in tijden van scheiding of relatiebreuk. Dat begint vaak al veel eerder, door spanningen thuis en onzekerheid over de toekomst van jouw medewerker en diens gezin. Werk is vaak de enige stabiele factor die overblijft. Goede praktische ondersteuning maakt het verschil tussen actief op het werk of thuis op de bank…

Webinar: Grip op geluk

Geluk is moeilijk te meten. Lekker werken is een belangrijke voorwaarde voor geluk, maar niet de enige. Andersom is het moeilijk lekker werken als je niet gelukkig bent. Geluk is actief te stimuleren. Stel je voor dat je tussen allemaal gelukkige werknemers loopt! Daar doe je het voor, niet?

Webinar: De balans in werk en mantelzorg

Het verlenen van mantelzorg is zo vanzelfsprekend dat medewerkers zich niet altijd realiseren wat de impact is op het eigen leven en welzijn. Laat staan dat ze zichzelf als mantelzorger willen bestempelen. Als de zorg langdurig en intensief wordt, dreigt er uitval.

Webinar: Grip op mail = grip op je tijd

E-mail is een tijd- en energievreter. Het is als een wasmand die altijd vol zit. Zonde, want deze energieslurper kun je wel degelijk onder controle krijgen. Zelfs als je meer dan 1000 mails in je inbox bewaart. Dit is vooral een praktisch webinar. Maar wat levert het veel op! Want je inbox zou niet je belangrijkste werk op een dag moeten zijn.

Webinar: Een leven zonder burn-out

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Dat is zeker zo bij burn-out. Burn-out, het gevolg van langdurige stress, zien we niet goed aankomen. Deze webinar biedt de eerste inzichten om een burn-out voor te blijven. Dat scheelt een hoop persoonlijk leed, én geld.

Webinar: Beweeg voor het leven

Buitenlucht en een paar goede oefeningen maakt je snel sterker, veerkrachtiger en ontspannen. Een half uurtje flink tekeergaan en je zit weer super energiek achter je beeldscherm. Gewoon buiten op het grasveldje bij kantoor, eventueel samen.

Webinar: Grip op je relatie

Feit: privé en werk zijn niet te scheiden. Feit: 63% van de stress komt van thuis. Moet je daar iets mee als werkgever? Jazeker. Begrip en aandacht op het werk kunnen hét goede duwtje richting positiviteit geven. Veel relaties zijn veerkrachtig genoeg weer liefdevol te worden. Zeker met de juiste hulp.

Webinar: Van transpiratie naar transformatie

We doen er wel eens lacherig over maar de overgang is een heftige tijd. Niet alleen het lijf schommelt, ook emoties en het wereldbeeld. Met de juiste kennis wordt de overgang een avontuur in plaats van een berg waar vrouwen tegenop zien.