Vitaliteitsweek 2024

Tijdens onze vitaliteitsweken stimuleren wij iedere leidinggevende, HR- of teammanager en medewerker om met elkaar in gesprek te gaan over het persoonlijk welzijn. Niet alleen omdat ruim 67% van het verzuim in de persoonlijke situatie ontstaat, maar vooral omdat de privé uitdagingen vaak nog moeilijk bespreekbaar zijn op de werkvloer.
Juist daar ligt het gewin in het kader van vitaliteit en verzuimreductie.

>>> Download hier een infographic met alle feiten en cijfers rondom verzuim vanuit privé


Introduceer deze complete vitaliteitsweek bij jouw organisatie voor een veerkracht boost, met inspirerende en actieve webinars of maak een keuze uit de losse webinars voor medewerkers en/of masterclasses voor leidinggevenden.

Brochure downloaden

Beoordeling van onze vitaliteitsweek

Beoordeling van onze vitaliteitsweek

Onze webinars

Onze webinars zijn ook los aan te vragen voor 595 euro per stuk (onbeperkt aantal deelnemers + recording na afloop).
Kick-off lezing 'Boost je veerkracht'

Kick-off lezing 'Boost je veerkracht'

‘Veerkrachtig zijn’ betekent dat je vol vertrouwen met stressvolle situaties of pijn om kan gaan, zonder de grip op jezelf te verliezen. Je bent stress en radeloosheid de baas. Dat kun je leren! Daar gaan we in de kick-off direct mee aan de slag. Deze lezing is de perfecte kick-off van dit vitaliteitsweek-programma om de veerkracht van jouw medewerkers te vergroten.

Online webinar: Bewuster omgaan met geld

Financiële zorgen komen steeds vaker voor en dat leidt tot stress. Ook onder werkend Nederland met een modaal inkomen, en zelfs bij hoger opgeleiden spelen financiële zorgen parten in hun veerkracht. Wij halen de taboe eraf en geven tips en tools om slim met geld om te leren gaan en te kunnen werken aan toekomstdromen.
Online webinar: Beweeg voor het leven

Online webinar: Beweeg voor het leven

Buitenlucht en een paar goede oefeningen maakt je snel sterker, veerkrachtiger en ontspannen. Een half uurtje flink tekeergaan en je zit weer super energiek achter je beeldscherm. Gewoon buiten op het grasveldje bij kantoor, eventueel samen. Dat is meteen ‘n boost voor samenwerking op de werkvloer.

Online webinar: Gezonder eten én denken

Weer fit en uitgerust wakker worden, door makkelijke leefstijl aanpassingen. Wij mensen vormen een geheel van lichaam, gedachten en geest. Door onze voeding van eten én gedachten te boosten, krijgen we direct een gezondere, positieve en energiekere lichaam & geest. Stop vermoeidheid en onvrede.
Online webinar: Verder na kanker

Online webinar: Verder na kanker

Medewerkers met een diagnose kanker hebben zich vaak opnieuw tot het leven te verhouden. De mentale en emotionele verwerking van het ziekteproces en fysiek herstel hebben natuurlijk weerslag op de werkvloer. Door hen het verlies en de verandering te helpen accepteren, krijgen zij weer regie over hun leven en ruimte om nieuwe deuren te openen. Dat zal hun veerkracht én draagkracht sterken!

Online webinar: Hybride werken

Hoe zorg je ervoor dat medewerkers thuis minstens zo productief werken als op de werkvloer? Met inzicht in het belang van een sterke mindset, duidelijke structuur en kennis over een fijne werkplek, waar zij geïnspireerd en full focus aan de slag kunnen.
Online webinar: Balans in werk en gezin

Online webinar: Balans in werk en gezin

Werkende ouders willen blijven presteren op het werk, maar dragen thuis ook een enorme verantwoordelijkheid. Help medewerkers gezond en energiek te blijven in de combinatie werk en gezin. Met deze webinar leren zij focus aanbrengen, effectief met gedachten en gevoelens om te gaan en te communiceren over grenzen en behoeften.

Online webinar: Beter zorgen voor jezelf (in de zorg voor anderen)

1 op de 4 medewerkers verleent mantelzorg en spreekt daar niet over. Het is zo vanzelfsprekend om anderen te helpen, dat we onze eigen gezondheid van ondergeschikt belang vinden. Hoe voorkom je dat aanhoudende zorgen leiden tot langdurig verzuim? Met training en bewustwording gericht op patronen en gedragsverandering maken medewerkers gezondere keuzes.
Online webinar: Bewaak je tijd en energie

Online webinar: Bewaak je tijd en energie

‘Nee’ zeggen blijft een lastige taak en vaak weten we niet eens meer of het wel of niet nodig is. En als het dan fout gaat wordt de schuld van falen of ziek zijn makkelijker afgeschoven op de (werk)druk. We hebben dus te leren hoe we overbelasting signaleren, en hoe we bewust onze energie en focus blijven bewaken.

Online webinar: Focus zonder alcohol

Een tijdje ‘droog’ staan geeft een boost aan de gezondheid. Maak er gewoon eens een bedrijfshappening van! Samen stoppen levert de werkvloer veel op: scherpere denkers, fitheid en minder stress. En denk eens aan de teamspirit die het kweekt.
Online webinar: Train je mindset (persoonlijk leiderschap)

Online webinar: Train je mindset (persoonlijk leiderschap)

Medewerkers zullen altijd stress ervaren. Dat kan juist gezond zijn! Het maakt ons scherper en krachtiger. In slechts 15 minuten per dag, kunnen we onze mindset en emotionele stabiliteit trainen. Zo leren we stress controleren, voor gezondere prestaties en meer energie.

Online webinar: Beter leren slapen

Goed slapen is de beste voorzorg om ziekte en arbeidsongeschiktheid te voorkomen. En hoe heerlijk is het om ’s morgens fit uit bed te stappen? Het is enorm belangrijk en tegelijkertijd moeilijk om een gezond slaapcyclus vast te houden. Vooral wanneer we druk ervaren. Toch kunnen we onszelf hierin trainen.
Online webinar: Communicatie in je relatie

Online webinar: Communicatie in je relatie

Feit: ruim 60% van de stress, komt vanuit privé-sferen. Relatieproblemen vormen daarvan een hardnekkig onderdeel. Als goed werkgever én in het kader van verzuimpreventie, wil je hierbij ondersteunen. Begrip en aandacht op het werk, kunnen een positieve kijk geven en hernieuwd (zelf)vertrouwen, meer zelfinzicht en -ontwikkeling.

Online webinar: Werkplezier

Met een dieptepunt van 14% is de Nederlander de minst betrokken medewerker. Toenemend verzuim en verloop is het gevolg van minimale prestaties en commitment. Maak kennis met je eigen invloed op zingeving en gedrag én het eigen belang om dit te veranderen.
Online webinar: Energiek en blij in de overgang

Online webinar: Energiek en blij in de overgang

Weinig vrouwen passen hun leefstijl aan op de overgang en dat resulteert in fysieke en mentale klachten en zelfs sociale problemen. De overgang is ervoor bedoeld om een leefwijze aan te passen, maar hoe doe je dat na al die jaren? Deze webinar laat vrouwen zien om gezondere keuzes te maken en patronen te doorbreken, met betrouwbare informatie en tips en oefeningen.

Online webinar: Gezond in balans leven

Energieker personeel zorgt uiteraard voor betere resultaten en vergroot ook het werkplezier. Na deze webinar weten zij hoe ze zelf controle houden over hun eigen energielevel gedurende de dag. Zelfkennis, ontspanning en regelmaat, daar draait het om.
Online webinar: Bewust rouwen voor nieuw geluk

Online webinar: Bewust rouwen voor nieuw geluk

Rouw en verlies is een vast maar ingrijpend onderdeel van het leven. Het doet een beroep op onze mindset en persoonlijke kracht, terwijl we ons vaak eenzamer en verloren voelen. Door medewerkers hun eigen route te leren bepalen in dit proces, help je hen het verlies te accepteren en nieuwe deuren te openen om het rouwproces krachtiger te ervaren.

Online webinar: Master je tijd en mail

Tijd voor een opfriscursus ‘timemanagement’. Kantoormedewerkers besteden 2,5 uur per dag aan de mail screenen, die maar blijft binnenstromen. Deadlines komen in het geding en medewerkers raken overprikkeld en overwerkt. Minder afleiding en een behapbare planning helpt hen efficiënter en veerkrachtiger te werken.
Online webinar: Krachtiger leven na een scheiding

Online webinar: Krachtiger leven na een scheiding

Voorkom uitval door relatiebreuk. Ruim 40% van de relaties sneuvelt en het ziekteverzuim neemt daardoor met bijna de helft toe! Scheiden heeft enorme impact op ons lichaam en gemoedstoestand. Met praktische ondersteuning blijft iemand actief op de werkvloer, in plaats van ziek thuis op de bank.

Online webinar: Vrijer en gelukkiger leven

Stel je voor dat je tussen allemaal gelukkige werknemers loopt? Dat brengt resultaat én plezier! Geluk is moeilijk te meten. Lekker werken is een belangrijke voorwaarde voor geluk, en andersom is het moeilijk om lekker te werken als je je niet gelukkig voelt. Gelukkig kunnen we ons eigen geluksgevoel actief stimuleren.
Online webinar: Sterk starten na zwangerschapsverlof

Online webinar: Sterk starten na zwangerschapsverlof

Herintreden na zwangerschapsverlof brengt zowel fysieke, mentale als emotionele uitdagingen mee. Ouderschap is levensveranderend en dat maakt ouders mentaal kwetsbaar. Ondersteun kersverse ouders met praktische en mentale voorbereiding op de combinatie van ouderschap en werk, voor een sterke start na hun verlof.

Inclusief leiderschapstracks!

Vitaal leiderschap is cruciaal in het aanjagen van duurzame inzetbaarheid en het realiseren van vitale medewerkers die optimaal presteren. Daarom is het nu ook mogelijk om naast onze reguliere webinars voor medewerkers, ook de leidinggevenden te prikkelen, inspireren en motiveren deze week.

Onze leiderschap webinars zijn ook los aan te vragen voor 795 euro per stuk (onbeperkt aantal deelnemers + recording na afloop).

Hoe Fit-to-lead ben jij als leider?

Hoe Fit-to-lead ben jij als leider?

Ellen Breedeveld, senior leiderschapscoach & leefstijl- en vitaliteitscoach

Hoe krijg je jouw mensen ‘mee’? Iedereen kan zijn eigen gedrag, de emoties, gedachten en keuzes beïnvloeden. Het leidend voorbeeld zet echter de toon. Als je als leidinggevende het goede voorbeeld kunt zijn, creëer je ruimte voor jouw medewerkers. Als jij goed zorgt voor jezelf en dit laat zien, zullen jouw medewerkers de veiligheid voelen om hetzelfde te doen. Je bent het inspirerende voorbeeld en begrijpt wat er nodig is om die verantwoordelijkheid voor jezelf te nemen. Tijdens deze webinar ga je kritisch aan de slag met jouw eigen mindset, werkgeluk en gezondheid en leer je dit praktisch vertalen naar jouw inspirerende voorbeeldrol op de werkvloer.

De impact van waardering op medewerker betrokkenheid

De impact van waardering op medewerker betrokkenheid

Céline Lustig-Siras, senior corporate happiness expert en trainer

De nummer 1 reden van het verminderd werkgeluk is het gebrek aan waardering. Iedereen wil in de basis gezien, gewaardeerd en begrepen worden. Dat bevestigt ons bestaansrecht en geeft een geluksgevoel. Diverse onderzoeken laten zien dat organisaties die ‘van nature’ structureel hun waardering laten blijken effectiever en productiever werken en meer groei realiseren. Het zorgt ook voor zo’n 40% minder personeelsverloop. Gelukkige medewerkers willen verbonden blijven aan jouw organisatie. De webinar ‘De impact van waardering op medewerker betrokkenheid’ geeft je praktische handvatten om jouw team te boosten en een enthousiast en betrokken team te creëren.

Psychologische veiligheid (binnen teams) vergroten

Psychologische veiligheid (binnen teams) vergroten

Pascale Schlikker, senior leiderschapstrainer

Vloeiend samenwerken en zelfregie nemen over ontwikkeling en gezondheid vergt lef. Daartoe moeten we worden uitgenodigd. Goed functionerende teams hebben één gedeeld kenmerk: Medewerkers durven naar voren te treden met hun ideeën, geven elkaar eerlijke constructieve feedback en ze durven te vertellen waar hun uitdagingen liggen. Uit onderzoek blijkt dat de psychologische veiligheid op de werkvloer ten grondslag ligt aan het succes en de stabiliteit van organisaties. Tijdens deze webinar onderzoek je de belangrijkste vragen rondom psychologische veiligheid en maak je de vertaalslag naar jouw eigen praktijk met de Leadershop Toolkit.