Webinar: Succesfactoren en onderscheidende aanpak voor een effectief vitaliteitsbeleid vanuit een lange termijn visie

In deze webinar, onthullen wij hoe je een vitaliteitsbeleid effectief implementeert, verbetert en voor de lange termijn kunt uitbreiden: gericht op het creëeren van een open en veilige omgeving waarin een goede gezond centraal staat.

Uitnodiging exclusieve webinar

In deze webinar , welke we geven in samenwerking met sr adviseur vitaliteit Céline Lustig-Siras., onthullen wij hoe je een vitaliteitsbeleid effectief implementeert, verbetert en voor de lange termijn kunt uitbreiden: laagdrempelig, data-gedreven en gefaseerd. 

We onderbouwen dit aan de hand van de gesprekken die we voeren met jouw concullega’s, onderzoeken en zelf opgedane ervaringen met bedrijven en klanten. We geven je bovendien tips voor een duurzame en integrale aanpak voor de lange termijn inzet.

Deelnemers die al eerder aanwezig waren zeggen over deze webinar:

  • Heel goed te horen hoe degelijk jullie aanpak is en het advies daarop.
  • Met veel genoegen en een glimlach heb ik jullie webinar bekeken. Ik vond het ijzersterk.  Zo mooi hoe jullie dit neer zetten.
  • Heel goed vond ik het, als ik nog HR-professional was geweest had ik voorgesteld jullie in te huren 🙂
  • Wens jullie veel opdrachtgevers om aan te steken en mee te nemen in effectief vitaliteitsbeleid zoals jullie dat voor ogen staat: vanuit aansluiting bij de behoeften (door steeds te meten) en een daarbij passende en vooral duurzame aanpak te stimuleren. ”
  • De opbouw (van de pijn naar tips) en een poll ertussen vond ik erg leuk.
  • Bedankt, interessante aanpak en ervaringen.
  • Mooi om jullie passie te zien.
  • Open minded, toegankelijk en bevlogen.

Graag tot binnenkort!

Hartelijke groet,

Fleur van den Horn, Céline Lustig-Siras

Details

Donderdag 24 maart 2022
09:30 - 10:30
Online webinar

Schrijf je nu in!

Voor wie is het?

Speciaal voor werkgevers en (HR) managers, learning & development adviseurs, Arbo coördinatoren en vitaliteits-, duurzame inzetbaarheids- en preventiemedewerkers en voor elke leidinggevende die het belang kent om haar/zijn teamleden op de eerste plaats te zetten, en wil voorkomen (preventie) dat medewerkers ziek worden of weg gaan (verloop). Beide enorme kostenposten.
X