
In deze post willen we het belang van de SDG’s benadrukken en delen waarom ze iedereen aangaan, ongeacht of je een kleine of grote organisatie bent. Ze worden namelijk voor een groot aantal organisaties VERPLICHT PER 2024.

Regelmatig communiceren over vitaliteit een must bij het stimuleren van gezond gedrag op de werkvloer. Effectieve en structurele communicatie is essentieel om medewerkers door de verschillende stadia van gedragsverandering te begeleiden en motiveren.

Het besef binnen organisaties wordt steeds groter: gezondheid en vitaliteit worden vooral individueel gestuurd. Je kan als organisatie van alles proberen en aanbieden, de daadwerkelijke beslissing om deel te nemen en een verandering in te zetten ligt altijd alleen bij de medewerker zelf.

Tijdens de Nationale Vitaliteitsweek van 25 t/m 30 september a.s. stimuleren wij iedere leidinggevende, HR- of teammanager en medewerker om met elkaar in gesprek te gaan over het persoonlijk welzijn. Niet alleen omdat ruim 67% van het verzuim in de persoonlijke situatie ontstaat, maar vooral omdat de privé uitdagingen vaak nog moeilijk bespreekbaar zijn op de werkvloer.

Zoals je ons kent hebben we ook dit jaar een heel gaaf online programma staan, die jij op maat kunt inrichten. Een makkelijk te organiseren vitaliteitsweek op maat voor jouw bedrijf, waar iedereen bij kan zijn, op te schalen tot >1000 medewerkers!

Wanneer organisaties investeren in vitaliteit kan dit het werkgeluk tot 35% verhogen! Dit draagt bij aan een positieve werkcultuur

De rode draad is dat werken aan het persoonlijk welzijn de grondlegger is van een gezondere organisatie en dat dit een continuerend en integraal proces is.

Gemiddeld is 1 op de 5 medewerkers mantelzorger. In de zorg zelfs 1 op de 3. Een aantal dat alleen maar toeneemt. Merk jij dat al in jouw organisatie?

De helft van de vrouwen in de leeftijd van de overgang geeft aan minder werkvermogen te hebben. 20% geeft aan dat het werk meer moeite kost als gevolg van vermoeidheid, slechte concentratie, vergeetachtigheid, somberheid en de opvliegers.

Doe mee aan de landelijke ‘Week van het geld’ van 27 t/m 31 maart a.s. Voor slechts 1995 euro, onbeperkt aantal deelnemers.

Stimuleer persoonlijke ruimte en zelfregie tijdens de vitaliteitsweek van 6 t/m 10 maart a.s.

Zoals elk begin van het nieuwe jaar delen we de belangrijkste HR-thema’s voor het aankomende jaar.
-> Top 5 HR-thema’s van 2023 mét tips voor op jouw agenda!

Met deze twee tips vertaal je gemakkelijk én concreet jouw gewenste HR-budget naar termen van organisatiedoelstellingen en financieel voordeel. Zo kom je beslagen ter ijs en krijg je een ruimer budget.

Door arbeidskrapte neemt de dreiging van een burn-out golf verder toe. Dit geeft werkgevers een nieuwe taak, een oplossing vinden waar de mentale gezondheid van hun medewerkers centraal komt te staan.

Het blijkt vooral dat de millennials en generatie Z op zoek is gegaan naar een betere werk- en privé balans. Het carrièredoel met een grote kans op een burn-out, maakt plaats voor gezondheid en zingeving. Daar is wel iets voor te zeggen, toch?

Tijdens de Week van de Werkstress van 14 t/m 18 oktober kun je bij ons een vitaliteitsweek-programma inzetten, om de veerkracht van jouw medewerkers op een leuke manier te vergroten.

Kom je niet verder met het vitaliteit- & welzijnsbeleid vanwege budgetproblemen, zou dit een mooie kans zijn om via ons de ZonMw subsidieaanvraag te regelen. Neem contact met ons op, om je hierbij te helpen.

Het afgelopen half jaar hebben we het nog makkelijker en laagdrempeliger gemaakt voor HR-, preventie- en verzuimteams om een duurzaam welzijn- en vitaliteitsbeleid te implementeren.

Een medewerker die op een burn-out afstormt kun je zien aankomen. Je moet natuurlijk wel weten waar je op moet letten. Deze onmisbare checklist is een compleet naslagwerk voor jou om te raadplegen.

Als je wilt dat nieuw gedrag beklijft, moet je extra dingen doen. We delen hier 5 tips!

Je hoort het overal: amplitie. Het is een van de meest populaire woorden in HR-land op dit moment en onderzoekers voorspelden al in 2007 dat organisaties amplitie zouden toepassen. Maar wat is het nou eigenlijk? En hoe kun je het inzetten in je organisatie?

We kijken terug op een zeer geslaagde webinar ‘Succesfactoren en onderscheidende

De HR-trendmonitor brengt elk kwartaal de belangrijkste trends en ontwikkelingen op

Bovendien leveren ze meer kwaliteit, wordt hun toegevoegde waarde duidelijker, en

Je maakt als organisatie en team de zoveelste verandering in korte

Een prachtige quote van W. Edwards Deming, die wij regelmatig ook

Openheid is de basis van een goede samenwerking binnen teams, om

Ommetje werd al in 2018 door Micha van Hoorn ontwikkeld voor de

Herken je dit? Je hebt een heel scala aan interventies bedacht zoals workshops,

Deze week plaatsten we een poll via LinkedIn, met de vraag: Wat